Activiteiten

In de Provence hoeven gasten zich niet te vervelen. Fietsers kunnen de Mont Ventoux beklimmen. Wandelaars kunnen heerlijk dwalen door de bergen of in de valleien. Voor de wijnliefhebbers zijn er diverse prachtige wijnroutes langs befaamde wijndorpen. En fijnproevers kunnen hun hart ophalen op de vele streekmarkten.

Fietsen
Fietsliefhebbers en wielrenners kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Montbrun. Met eigen of gehuurde fiets zijn er mooie routes vanaf Château des Gipières. Voor de sportieve fietser kan de beklimming van de beroemde Mont Ventoux natuurlijk niet ontbreken. De top ervan is circa 25 km verwijderd van Montbrun. Kijk voor meer info op onze speciale pagina over Fietsen op de Mont Ventoux.

Mountainbike
Voor de mountainbiker zijn diverse VTT-routes uitgezet, zowel eenvoudige en zeer pittige.

Wandelingen
U kunt in Montbrun een ommetje maken, maar er zijn ook veel wandelroutes uitgezet voor de geoefende wandelaar.

De actieve vakantieganger
Voor de actieve vakantieganger zijn in de directe omgeving diverse mogelijkheden voor paardrijden, paragliding, canyoning en rock-climbing.

Markten
Alle plaatsen in de regio hebben een Provençaalse markt. Vooral die in Apt, Sault, Vaison La Romaine en Buis-les-Baronnies zijn niet alleen groot maar ook gezellig. Naast die Provençaalse markten zijn er vlooienmarkten. Die van L’Isle-sur-la-Sorgue is een grote antiekmarkt op zondagmorgen, met prijzen aangepast aan de vele Amerikanen die je er tegen komt. In Carpentras staan op zondagmiddag heel veel kramen onder de platanen; dit is een echte rommelmarkt waar je voor een paar centen nog iets leuks tegen komt. Kijk voor meer info op www.marches-provence.com en www.vide-greniers.org.

Wijn
Aan de zuid- en westkant van de Mont Ventoux is veel wijnbouw, met bekende plaatsen als Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. Alleen al in Gigondas kun je op meer dan 40 plaatsen wijn proeven, dus keus genoeg. Voor een rondleiding in het Nederlands kun je terecht bij de familie Van Dijkman van Domaine de Marotte in Serres bij Carpentras: www.marottevins.com.

Scroll naar boven